Bromsrör

Byta bromsrör

Lidingö Rostskydd kan man byta sina bromsrör till nya kopparrör som byggs efter din bils bromssystem, som dessutom varken ärgar eller rostar. Detta sparar pengar i längden och ökar din bils livslängd. Jag lämnade in min Golf för några veckor sen och fick rören utbytta. Det hela gick på 3500 kr. Priserna kan dock variera mellan olika bilmodeller och det beror även på hur mycket som ska bytas ut men man kan räkna med minst 1000 kr.

Bromsrören är en del av bilens bromssystem. De gör att bilen och bromsarna ska kunna fungera som de ska. Ur säkerhetssynpunkt är det viktigt att få de kontrollerade med jämna mellanrum samt göra service på bilen både för din egna men även för dina medtrafikanters skull. På grund av vårt svenska klimat har vi ständigt vägarna fulla av sand, stenar och salt. Detta sliter på bromsrören vilket medför att de ärgar eller rostar snabbt, beroende på vilket material rören är gjorda av.

Vad är bromsrörens funktion?:
När du trycker ner bromspedalen åker hydraul vätskan genom rören ut till bromsoken som trycker ut kolvar mot bromsbeläggen som i sin tur pressas mot bromsskivorna. När beläggen trycks ut mot skivorna börjar bilen sin nedbromsning.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *